Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

НД "Хан Кубрат": Да искаш да запазиш културата си не е крайност!

Глобализацията е много опасна, заличава родовото ни съзнание, смятат активистите

29.12.2017 | 21:18 Редактор: Иван Берберов
НД

Национално движение "Хан Кубрат" е неправителствена организация, която има за цел да подсили родолюбието и да съхрани традициите в България. 

"Всеки, който споделя нашите идеи, може да се присъедини към нас или да хареса страницата ни в социалните мрежи. Ние сме родолюбци. Всеки участва с каквото може. Самофинансираме се. Основната мисъл е да виждаме все повече усмихнати българи. Да искаш да запазиш културата си не е крайност. Всеки от нас се раздава от сърце", подчерта Веселин Костов от НД "Хан Кубрат". 

Неговият съмишленик Марин Маринов отбеляза в студиото на "Денят ON AIR", че подкрепя протестите на природозащитниците в София, които се борят срещу построяването на втори кабинков лифт на територията на парк "Пирин". Каквото и да произведе това некадърно правителство, то винаги ще е в ущърб на гражданите, каза още той. 

За разлика от него Кирил Ангелов – друг член на "Хан Кубрат", посочи, че не е против идеята за построяване на втори лифт. А Костов предложи в Банско да се проведе референдум по темата. 

"Трябва да има организация, която да се грижи за обикновения българин, който обича държавата и народа си. Глобализацията е нещо много опасно. Тя ни заличава като родово съзнание. От догодина продължаваме разговорите с общините", поясни Маринов пред Bulgaria ON AIR. 

А Веселин Костов завърши с пожелание за мир, спокойствие и все повече българи да са усмихнати, по-обединени и да помнят историята си.