Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Активист от ВМРО за протестите за "Пирин": Трябва ли да загубим и останалите туристи?

Опозицията се страхува от избори, не е готова да носи политическата отговорност, посочи Любомир Милошев

29.12.2017 | 19:55 Редактор: Тодор Петров
Активист от ВМРО за протестите за

"Зелените протести ми червенеят, малко са ми комунистически. Не съм съгласен хора, които се сещат, че опазването на природните ресурси е важно само когато става дума за проекти и пари, да казват кое е морално и кое - не", заяви пред Bulgaria ON AIR активистът от ВМРО Любомир Милошев.

Припомняме, че правителството реши окончателно, че ще има втори лифт в Банско, след което последваха протести от страна на природозащитниците. Тази вечер те за пореден път изразиха своето недоволство и заплашиха, че ще искат оставката на правителството.

Гостът в предаването "Денят ON AIR" настоя, че развитието на туризма е предварително заложено и е дадена заявка, че правителството ще работи активно в тази насока. Милошев подчерта, че ВМРО има устойчива позиция за опазването на природното богатство на България. 

"Лошото е, че идват туристи, които няколко часа като се редят на опашките, едва ли ще се върнат през следващия зимен сезон. В Северна България нямаме сериозен ски курорт, туристите отиват в Сърбия. Трябва ли да загубим туристите в по-комерсиалните планински курорти, за да ни светне лампичката?", коментира още той.

Любомир Милошев заяви подкрепата на ВМРО към вицепремиера Валери Симеонов, за чиято оставка се заговори усилено в последните седмици.

"Правителството ще е стабилно докато си изпълнява програмата. Много наши проекти започват да намират реализация. Опозицията се страхува от предсрочни избори, тя е изключително слаба. Опозицията не е готова да носи политическата отговорност", посочи гостът в студиото на Кузман Илиев.

Милошев не очаква турболенция в управляващата коалиция.