Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Млади и образовани българи предлагат помощ за развитието на страната ни

"Милениум клуб България" има за цел да привлече вниманието на правителството и обществеността

27.12.2017 | 20:20 Редактор: Василена Василева
Млади и образовани българи предлагат помощ за развитието на страната ни

Организация на млади и образовани българи в чужбина предлага експертна помощ на правителството. "Милениум клуб България" е изграден от българи, живеещи както в чужбина, така и България, чиято цел е да създадат мрежа от активни хора, които да подпомогнат развитието на страната ни.

"В момента дейността ни се осъществява чрез различни комитети в Европа и света. Имаме изградени структури в Ню Йорк, Лондон, София, Париж, Виена и други. С менторската ни програма помагаме на студенти и млади професионалисти да се развиват. Имаме и експертен съвет по различни теми и проблеми, а в момента реализираме нова програма, озаглавена "Краят на прехода", посочи в студиото на "Денят ON AIR" Калоян Буковски, който е член на управителния съвет на "Милениум клуб България".

По-рано днес членовете на клуба проведоха в София на втората си годишна среща, като основната тема бе "Краят на прехода - предизвикателства и възможности пред правителството на България". Сред участниците беше и президентът на България в периода 2012-2017 год. Росен Плевнелиев.

"Искаме да обърнем внимание на едни от най-актуалните проблеми, пред които България е изправена в момента. Също така даваме препоръки за предприемане на различни мерки спрямо тях. От тази гледна точка е изключително важно да привлечем вниманието на правителството, на различни граждански организации  и на обществеността", допълни Лиана Минкова, член на "Милениум клуб България".

Вижте видеото с целия разговор!