Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Свръхзаконодателството пречело на адвокати и съдии

Натискът в обществото създава негативна среда и лоши условия на работа, коментира "Адвокат на годината" Любомир Владикин

18.12.2017 | 21:00 Редактор: Ивайло Николов
Свръхзаконодателството пречело на адвокати и съдии

При съдебните процеси в България много често няма предвидимост заради противоречива съдебна практика. Това е мнението на адвокат Любомир Владикин, който беше отличен с наградата "Адвокат на годината" на традиционния благотворителен бал на юристите.

"Когато по медиите съдебната система е атакувана, самите магистрати много трудно работят, защото натискът в обществото създава негативна среда и лоши условия на работа", коментира адвокат Владикин в студиото на "Денят ON AIR".

Юристът Нина Хамилтън обясни, че по-скоро на политическо ниво трябва да се решат проблемите в съдебната система.

"Искам да спомена доклада на Европейската комисия. Вътре имаше доста забележки и една от тях беше точно към съдебната реформа. По-скоро на политическо ниво трябва да се решат проблемите, а не от третата власт", посочи Хамилтън в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според проф. Сашо Пенов понякога съдебната система се критикува неоснователно, защото едната от страните по делото е загубила. Той обясни, че трябва да разчитаме на качеството на съда.

"Има стотици хора, които работят в съдебната система, които непрекъснато усъвършенстват своята квалификация", изтъкна проф. Пенов.

Той подчерта, че работещите в тази система трябва да познават националното и европейското законодателство с всичките му нормативни актове.

Вижте видеото с целия разговор!