Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Похвално! Спад на безработицата в България до 6%, отчете Султанка Петрова

Бюджет 2018 е най-добрият за последните 20 години, категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR

29.11.2017 | 20:08 Редактор: Василена Василева
Похвално! Спад на безработицата в България до 6%, отчете Султанка Петрова

За първи път безработицата в България е намаляла до 6%. Това сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ), заяви в студиото на "Денят ON AIR" зам.-социалният министър Султанка Петрова.

"147 хил. и 300 души са били наети на работа от началото на 2017 г. благодарение на Агенцията по заетостта. От догодина минималната работна заплата ще скочи на 510 лв. Бюджет 2018 е най-добрият, изготвян за последните 20 години в страната ни. И е доказателство за това, че правителството има воля да се справи с предизвикателствата, пред които е изправена държавата", отсече тя.

Пред Bulgaria ON AIR зам.-социалният министър допълни още, че най-важно е младите хора в България да бъдат насърчавани да останат в родината, защото по думите ѝ, те са гръбнакът на обществото ни.

"Това може да се постигне само с отговорност и политика, насочена към тях. Трябва да има социално подпомагане, по-високи заплати, спокойствие, солидарност и справедливост. Агресията в обществото ни е иключително тежка, децата ни копират модели, които за съжаление започнаха да се приемат за напълно нормални", допълни още Султанка Петрова в студиото на Кузман Илиев.