fallback

Амбициозно: Кметът на Мирково ще обединява десните у нас

В дясното има председатели, но лидери няма, категорична е Цветанка Йотина

28.11.2017 | 19:45 Автор: Тодор Петров

Кметът на Община Мирково Цветанка Йотина ще направи опит да обедини десните лидери и партии у нас. Това обяви тя в предаването "Денят ON AIR".

"В събота имахме среща (бел. ред. - в Реформаторския блок) и констатирах, че десните не можем да намерим езика, с който да се разберем. След 10 ноември нашето поколение изпълни своя дневен ред. Сега в дясното всеки се помисли за лидер. В дясното има председатели, но лидери няма", обясни Йотина. 

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че дори самата тя, която е участва на избори от листата на РБ, не знае дали Блокът съществува или не. На срещата в събота тя е дала обещание, че ще напише писмо до всички десни лидери и ще опита да ги събере в най-скоро време.

"Усещането ми понякога е, че го няма това дясно. Дясното е пазарна икономика, правосъди - всеки според заслуженото, а не държавата да разпределя парите. Дясното е закон и спазване на законността", категорична бе Цветанка Йотина в студиото на Владимир Сиркаров.

Според нея конфликтите в дясното политическо пространство са междуличностни. Трябва да съществува диалог с хората, да им се обяснява, убедена е Йотина.

"Държавата централизира все повече дейностите. В общините се прехвърлят непечеливши дейности. Не бих казала, че кметовете са местни феодали", изрази недоволството си кметът на Мирково. 

Община Миркова е успяла да привлече 26-27 млн. лева. Всичко това се изразява в инфраструктура, социални дейности и корекция на една от реките на територията на общината, стана ясно още от думите на Цветанка Йотина.

Вижте видеото с целия разговор!

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback