fallback

Глас от ГЕРБ: Големите коалиции в Европа вече са неработещи

Няма как при този тон между двете партии да се прави правителство с БСП, заяви депутатът Тома Биков в "Денят ON AIR"

27.11.2017 | 20:30 Автор: Велислав Филипов

"Заявката, че ГЕРБ няма да се коалира в бъдещо правителство с БСП, е нещо доста съществено. Първата причина е арогантното поведение на опозицията в последните години. Няма как при този тон между двете партии да се прави коалиция с БСП. Втората причина е сериозната промяна на политическите тенденции в цяла Европа". Това каза народният представител Тома Биков от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".

Според депутата големите коалиции в Европа вече са неработещи, защото предизвикват вълни на радикализъм и размиване на принципи, а разделянето на обществото на консервативно и либерално е друг основен фактор.

"Всеки, който не успя да разбере, че след мигрантския поток нещата са се променили драстично, по естествен път беше избутан от политиката. Не винаги политическата среда е удобна за всеки", уточни Биков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му на четвъртото събрание на ГЕРБ е имало препотвърждаване на коалицията с "Обединените патриоти", което е било и една от основните цели. 

"Борисов за пореден път зави, че ГЕРБ е гарантът на етническия мир в България. Това е oспорване на политиката на ДПС. Нашата партия има над 100 хил. избиратели от малцинствените групи. Партията на ДПС пък е с тенденция за спад сред избирателите и най-малко могат да имат претенции за власт", заяви народният представител от ГЕРБ. 

Относно темата за признаването на македонската църква от Българската Патриаршия, гостът на "Денят ON AIR" каза, че БПЦ е поставена пред много сложен избор, но все пак е излязла с много премерена, разумна и християнска позиция. 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback