fallback

Политолог сравни политиката на ГЕРБ с филма "Триумф на волята"

Друг такъв определи речта на Бойко Борисов в стил "късния Фидел Кастро"

27.11.2017 | 20:13 Автор: Жанета Нейкова

Политологът Страхил Делийски сравни политиката на партия ГЕРБ с филма на Лени Рифенщал от 1935 г. "Триумф на волята". По думите му в студиото на "Денят ON AIR" управляващите "възхваляват националсоциализма".

"В семантиката на този род събития пък, общо погледнато, действията на партията се доближават до филми, в които вождът на племето, под възторжените възгласи на тези, които води, обявява курс към война или нещо подобно", допълни той.

Стойчо Стойчев не смята нещо съществено да се е случило при последния конгрес на ГЕРБ в неделя, когато лидерът на партията Бойко Борисов бе преизбран.

"Премиерът изнесе една реч в стил "късния Фидел Кастро", в която той говори много, но нищо не казва. По политиките на партията нищо съдържателно не се чу, освен коментарите на Владислав Горанов и Томислав Дончев, че данъчната система няма да се пипа, защото моделът ѝ е успешен", заяви политологът пред Bulgaria ON AIR.

От същата реч на премира пък Страхил Делийски е забелязал как тя е била фокусирана върху "аз-формулировка" - "Аз съм партията, а партията е държавата!"

Стойчев отговори, че опозиционните ДПС и БСП стоят точно срещу това, като се опитват да докажат, че ГЕРБ не е цялата власт в държавата.

Делийски е на мнение, че и други партии могат да управляват страната, но заради начина, по който е конструирана политическата система, това е невъзможно.

Стойчев се съгласи, като продължи, че работещите мнозинства не са чак толкова много, а ДПС винаги "стои с единия крак във властта, това ѝ е целта".

"Няма много други опции, освен управление, зависимо от ДПС", посочи политологът.

Очаквайте видео. 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback