Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Малките хора у нас - безработни и бедни, но позитивни

Историята на Юлия Минчева, която намира опора в лицето на фолклорния изпълнител Ивайло Герасимов

24.11.2017 | 20:36 Редактор: Тодор Петров
Малките хора у нас - безработни и бедни, но позитивни

Въпреки че може да срещнеш сериозни проблеми, можеш да ги преодолееш с много хъс, воля и позитивизъм. Това доказват малките хора в България, които продължават да се борят за своите права въпреки трудностите.

48-годишната Юлия Минчева е родена и живее в град Левски. Член е на организацията "Малките български хора" и е 100% инвалид. Радост в нейния живот вняса фолклорният изпълнител Ивайло Герасимов, с когото се запознава във Facebook.

"Благодарение на Facebook го видях и сърцето ми подсказа, че този човек може да ми помогне. До ден днешен поддържаме приятелство по телефона, идва в Левски да ме види", сподели с усмивка Юлия, за която приятелите са най-ценното нещо в живота.

Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че във всяко село и всеки град има хора в неравностойно положение и призова кметовете да подадат ръка на нуждаещите се.

"Режат ни от процентите за ТЕЛК. В България нямаш ли човек, който да ти помогне, ти си никой. Не може да живееш със 160 лева социална пенсия. Трябват 1000-2000 лева, за да живееш нормално", каза още жената.

"Възхищавам се на нейния дух, страхотно позитивен човек. Ние не знаем какво имаме - огромно богатство", посочи Ивайло Герасимов в предаването "Денят ON AIR".

Фолклорният изпълнител е на мнение, че системата у нас е объркана. По думите му малките хора са много особен случай и трябва им да се обърне много голямо внимание. 

"Държавата може винаги да намери някаква работа на тези хора. Те са част от нас и могат да работят определени неща като нас", отбеляза Герасимов в студиото на Владимир Сиркаров.