fallback

ГЕРБ: Посещението на Бойко Борисов в Македония е историческо

Според депутата Радостин Танев БСП търси "евтин популизъм", за да разклати управляващата коалиция

23.11.2017 | 19:45 Автор: Велислав Филипов

Според депутата от ГЕРБ Радостин Танев посещението на Бойко Борисов в Македония е историческо, а за добросъседските отношения между държавите в Източна Европа трябва да продължи да се работи и след европредседателството. 

"След подписването на първия договор, вече се работи за подобряването както на приятелските, така и икономическите отношения между България и Македония", заяви депутатът в студиото на "Денят ON AIR". 

Според Танев ясно се вижда, че западната ни съседка има политическа воля за подобряване на отношенията си с България, а албанските представители в македонския парламент надали ще попречат на приемането на договора. 

"Срещите на Борисов са много важни за външната политика на страната ни. Съседите ни осъзнават, че добрите отношения ще помогнат на всички. Този път към една обединена Източна Европа е общ за всички държави. 

Гостът на "Денят ON AIR" отбеляза, че когато икономическото състояние на Македония и другите съседни страни е добро, това се отразява и на България. 

Депутатът на ГЕРБ коментира и разразилите се скандали в парламента - БСП поиска анкетна комисия да провери цялата програма за саниране, как са разходвани средствата и дали не е имало изкуствено завишаване на цените.

"Правителството е достатъчно стабилно, политиката на страната в момента е много добра и целенасочена, въпреки че опозицията се опитва да разклати властта с повдигането на дребни теми. Търси се евтин популизъм от страна БСП с искането за тази анкетна комисия. Разбира се, че  няма да подкрепим комисия за санирането. Вотът на недоверие не ме притеснява", завърши депутатът на ГЕРБ Радостин Танев.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback