fallback

Депутат от БСП: Ние ще се борим срещу корупцията докрай

Според народния представител Димитър Данчев Бюджет 2018 е лишен от реформи

09.11.2017 | 20:15 Автор: Велислав Филипов

"Има ли време, в което да се постави въпроса за корупцията? Европредседателството не може да бъде заплаха за работата на държавата - независимо дали се провежда с постоянно или служебно правителство. Вотът на недоверие не е математическо мнозинство "за" и "против" кабинета. Ние от БСП ще се борим срещу корупцията докрай". Това каза депутатът от БСП Димитър Данчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него оценката на БСП за Бюджет 2018 е ясна - лишен от реформи, бюджет на статуквото, преповтарящ грешките на миналогодишния. Той лишава гражданите да усещат реална промяна в жизнения стандарт, въпреки изсипаните пари в много сектори.

"Повечето пари отиват в нереформирани сектори и ефектът от тяхното разходване ще бъде нулев. Примери са здравеопазването и образователната система", коментира още Данчев.

По думите му родната икономика има потенциал за по-висок ръст, но това трябва да се случва на база инвестиции, но мерките, вземащи се в тази сфера, са недостатъчни.

"В нашия алтернативен бюджет са поставени четири основни политики - преодоляването на бедността и неравенствата, прекратяване на скъпоплатеното и некачествено здравеопазване, подобряване на образованието и преодоляването на регионалните различия и дисбаланси в страната. Това трябва да са основните реформи", отбеляза още депутатът.

Димитър Данчев смята, че речта на проф. Иво Христов не е приемлива и подобен език на говорене е крайно некоректен.

"Не е имало натиск за извинението, професорът осъзна грешката си и сам пожела да се извини. Оставката е негово лично мнение", уточни още той пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видео.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback