fallback

Филмът "Визионерът" увековечава уникалния инж. Димитър Георов

Той не се страхува да се впусне в нови предизвикателства на 72 години, подчерта режисьорът Стилиян Иванов

08.11.2017 | 20:14 Автор: Тодор Петров

Режисьорът Стилиян Иванов е избрал да увековечи инж. Димитър Георов в най-новия си филм "Визионерът", чиято предпремиера е тази вечер. 

"Хората като него може би ги има, но трудно стават публични. Интересното е начинът, по който разсъждават за живота", каза в "Денят ON AIR" създателят на над 40 документални филма.

Стилиян Иванов е впечатлен от лайтмотива на инж. Георов, че хората се делят на два вида - такива, които се раждат млади, живеят като млади и умират млади, а другите се раждат стари, живеят като стари и умират стари. 

"Човек остарява, когато спре да се променя и когато опитва да задържи времето", посочи гостът на Bulgaria ON AIR и разкри, че в него е имало колебание дали филмът да не се казва "Предприемачът". Според главния герой обаче най-голямата инвестиция за нас е образованието и това накланя везните към "Визионерът".

"Впечатли ме, че на годините на които е той има младежки дух. Не се страхува да се впусне в нови предизвикателства", каза още Стилиян Иванов по адрес на навършващия днес 72 години Димитър Георов.

Следващият проект, по който работи режисьорът, е свързан с подземните потайности и битката за възстановяването на църквата "Св. Стефан" в Истанбул. 

"По политически причини тази църква не живееше дълго време. Вярата е тази, която ни е съхранявала през вековете", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Вижте видео с целия разговор!

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback