fallback

Новият закон за вероизповеданията ще следи изкъсо религиозните общности

Националната сигурност трябва да стане приоритет, заяви Йордан Йорданов от "Обединени патриоти"

01.11.2017 | 20:10 Автор: Тодор Петров

Обединените патриоти се похвалиха с разработени мерки за цялостни промени в Закона за вероизповеданията. Според народния представител от "Обединени патриоти" Йордан Йорданов действащият закон е от 2002 г. и не е актуален на всичко, което се случва около нас.

В предаването "Денят ON AIR" той посочи, че промените ще бъдат най-вече в образователната част. Патриотите искат подготовката на духовните проповедници да става само в България. Изкъсо ще се следят религиозните общоности и финансирането на проповедничеството.

"Средни и висши учебни училища, които ще са под контрола на държавата. Националната сигурност трябва да стане приоритет", обясни Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

В Деня на народните будители депутатът, който е и зам.-директор на училище, отбеляза, че парите за образование у нас се увеличават. 

"Именно сектор "Образование" е с най-голямо увеличение - близо 360 млн. лева", посочи той и добави, че учените от БАН протестират, защото основната част от парите ще отидат за средното образование. 

"Досега основната формула беше, че парите следват ученика, а сега това ще е само един от стълбовете. Задължително говорим за диференциран подход", каза още Йордан Йорданов.

Той адмирира решението на кмета на Елин Пелин да забрани празнуването на Хелоуин и подчерта, че забраната е за честването му в училищата, детските градини и читалищата. 

"Когато семейството, държавата, училището и медиите налагат чужди поведенчески модели, нормално да се появи и българско съпротивително движение", убеден е Йорданов.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback