fallback

Експерт: За да не воюваме трябва да сме силни!

Михаил Найденов призова за превъоръжаване на армията и съюзни формирования на нашата територия

30.10.2017 | 20:28 Автор: Жанета Нейкова

За да не воюваме ние трябва да сме силни! Това е възпиращият ефект. Колкото по-добре въоръжена е българската армия и колкото повече съюзни формирования има на наша територия, толкова по-вероятно е външна сила да не се изкуши да извърши агресия, е мнението на експерта по отбрана и международна сигурност Михаил Найденов.

С думите си гостът на "Денят ON AIR" отговори на въпроса нужно ли е "презареждане" на армията ни и по какъв начин да се случи това? 

Найденов, който е част от Атлантическия съвет на България, потвърди тази необходимост, като заяви, че 2018 г. е крайното време, когато превъоръжаването трябва да се случи.

"Необходимо е да гледаме първо собствения си интерес, след това този на нашите съюзници, а Русия как ще го възприеме е друг въпрос", подчерта експертът.

Намесата на Руската федерация в разговора пред Bulgaria ON AIR дойде вследствие на излязлата в медиите информация, че НАТО се готви за война с източната страна.

Найденов твърди, че това е плод на хибридна такава, чийто първи фронт е информационното въздействие.

"В случая имаме изкривяване на истината. Налагането на един фалшив наратив, който не е верен, цели да внуши на Източна Европа, че страните в нея са виновни като превъоръжават силите си", обясни той.

Експертът бе категоричен, че първата жертва по време на война е истината.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback