fallback

МВР вече няма кой да го чуе, смята ген. Васил Василев

Според бившия директор на Националната полиция, служителите на реда трябва сами да защитават заплатата си

27.10.2017 | 20:22 Автор: Жанета Нейкова

Служителите на МВР вече няма кой да ги чуе. Хората свикнаха с протестите, министерството свикна с тях, а полза - никаква. Това заяви в "Денят ON AIR" бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев.

По думите му, за да промениш една система, трябва много добре да знаеш какво искаш.

"Какво ще стане, ако след една година повишат лекарствата, храните, последва инфлация? Пак ли ще излязат на улицата да искат по-високи заплати?" Попита риторично гостът на телевизията.

Според ген. Василев полицаят трябва да си защитава заплатата сам. Също така към нея трябва да се добави и един социален пакет, който да замества някои разходи, като ги намалява, предлага той. 

"Например полицаят да има право да тегли заем до определена сума с много ниска лихва. Всеки служител на реда, който пристъпи закона и трябва да бъде уволнен дисциплинарно, в рамките на 15 дни или 1 месец, той трябва да върне придобивките", коментира бившият директор.

По този начин, смята ген. Василев, полицаят ще мисли повече как да запази работата си.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и поредния случай на взривен банкомат, като бе категоричен:

"Ако обирането на банкомати не се пресече радикално, всичко това ще продължи. Ние трябва да се научим на радикални мерки. Такива са стриктното прилагане на закона", заключи ген. Васил Василев.

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback