fallback

Конгресът на БСП - изключително важен за социалистите, категорични са експерти

Левицата обаче няма да допусне разцепление прогнозират Валерия Велева и Георги Киряков

27.10.2017 | 19:40 Автор: Василена Василева

Конгресът на БСП е много важен за самата партия. За разцепление обаче не може и да става дума. Той ще бъде "конгрес на истината", а лидерът на социалистите ще изнесе един изключително силен и знаков доклад, коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Валерия Велева.

Повод за думите ѝ станаха множеството въпроси, касаещи целостта на левицата, които възникнаха веднага след като Корнелия Нинова предложи свикването на извънреден конгрес, а широкото ръководство на партията за малко да го бламира.

"Вътрешнопартийната опозиция ще се опита да се противопостави на Нинова, но няма да успее", категорична бе Велева.

Припомняме, че като официален мотив за извънредния конгрес, Нинова посочва, че трябвало да бъдат спрени вътрешните говорения в партията за колаборацията с ГЕРБ.

"Ако БСП има инстинкт за самосъхранение няма да допусне разцепление. И не е нормален натискът, който ГЕРБ оказва, опитвайки се да налага приемственост на възгледите ѝ", посочи политологът Георги Киряков.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази още мнението си относно приетия на първо четене антикорупционен закон, предложен от ГЕРБ. По думите му "триумфът" на управляващата партия много бързо може да се превърне в падение. 

А журналистът Валерия Велева поткрепи тезата му и отсече, че победа ще има тогава, когато лица, заемащи високи постове в България, бъдат уличени и осъдени за корупционни практики.

"В борбата с корупцията трябва да има консенсус с държавата. В противен случай ефектът на новия Закон ще бъде нулев. Доклади и анализи без действия няма да свършат работа", коментира още тя.

Вижте видеото с целия разговор.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback