Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Атанас Костадинов: Назначенията по роднинска връзка се увеличиха след 2010 година!

"Делян Добрев даде пример, че партиите трябва да се разграничават от този модел", коментира депутатът от БСП

04.10.2017 | 20:20 Редактор: Мария Аладжова
Атанас Костадинов: Назначенията по роднинска връзка се увеличиха след 2010 година!

Дебатите около оставката на Делян Добрев и това дали наистина в хасковската община е имало назначения по роднинска връзка, не са целели да обидят никого. Това заяви в предаването "Денят ON AIR" Атанас Костадинов от БСП.

Според него подобен метод на подбор в администрацията съществува почти във всяка една община и продължава вече 25 години като наследство на прехода. След 2010 година обаче тази тенденция се засилила.

"Деструктивно и демотивиращо е за всички хора, които кандидатстват по някакъв конкурс, но не могат да бъдат назначени, защото не са роднина на някой. Деструктивно е за експертността и капацитета", посочи Костадинов.

По думите му, защитавайки своята политическа цялост, парламентарната група на ГЕРБ е пожертвала Делян Добрев:

"Ако има нещо, за което да му благодарят, е за това, че той даде някакъв пример как всяка една партия, включително и ГЕРБ, трябва да започне да се разграничава от този модел".

Костадинов не пожела да отговори на въпроса дали според него ПГ на ГЕРБ е бламирала премиера, като посочи, че това е работа на управляващата партия.

"Но много ясно днес се разграничи това, което каза премиерът - подкрепата му за оставката на Делян Добрев, желанието на Делян Добрев да подаде оставка и това, че ПГ на ГЕРБ не му разреши да той подаде оставка, запази си го, за да задържи някаква политическа позиция. Според мен това е лош сигнал за всички експерти в ГЕРБ, които дават от себе си, от капацитета си", заяви Костадинов.

Чуйте във видеото пълния разговор!