fallback

Юлий Москов: ГЕРБ трябва да внимава да не слее партията с държавата

"Кумгейт" е медийна атракция, посочи журналистът пред Bulgaria ON AIR

03.10.2017 | 20:25 Автор: Василена Василева

В политиката модел "Делян Добрев" няма. Скандалът "Кумгейт" е една медийна атракция, която звучи добре, но на практика е невярна. Назначенията в Хасково не са кумски, те са партийни, посочи в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Юлий Москов.

"Ситуацията в Хасково е проблемът на всяка партия, която започне да се слива с държавата. Такава беше ситуацията през 1990 г. с БКП. И е добре някой да предупреди ГЕРБ, че са изправени пред огромен риск да тръгнат по пътя на комунистите. Нека внимават да не слеят партията с държавата", отсече Москов.

По-рано депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че е подал оставката си в деловодството на парламента. Още в неделя той обяви намерението си да стори това с мотива, че се чувства "смъртоносно ранен" след скандала, който се разрази около него.

Това стана миналата седмица, когато Добрев бе обвинен, че е назначил свои близки, приятели и роднини на възлови места в общинската власт в Хасково.

След като Делян Добрев обяви, че ще напусне всички постове, които заема – като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково, заваляха декларации в подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

По думите на Юлий Москов президентът Румен Радев е допуснал грешки, влизайки в статистиката, наложена му от ГЕРБ.

Припомняме, че държавният глава отправи остри критики по повод разкритите роднинските връзки между общинари в администрацията на Хасково.

"Президентът не бива да се меси в работата на министър-председателя и да разклаща обществото. А що се отнася до действията на Корнелия Нинова, тя умело играе ролята на агент-провокатор", коментира още журналистът в студиото на Кузман Илиев.

Пред Bulgaria ON AIR експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов пък изтъкна, че публично спокойствие в страната ни няма как да има, след като са налице подобни конфликти.

"Това е един порочен модел на управление, който обаче със сигурност присъства и в други общини. В Хасково просто твърде много бие на очи, защото ГЕРБ владее местната власт", коментира Иво Инджов.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback