fallback

Настимир Ананиев: Младите хора в България трябва да определят политиката!

Ново сдружение ще се бори срещу корупцията и за прозрачност на управлението

02.10.2017 | 19:47 Автор: Василена Василева

Бившите съпартийци на Меглена Кунева в "Движение България на гражданите", Настимир Ананиев и Антони Тренчев, ще бъдат лица на нов проект. Сдружението носи името "СЕГА". 

Абревиатурата на организацията се превежда като "Сигурност, Евроатлантизъм и Гражданска Активност".

"Тя бе създадена от група млади хора, а идеята е да се даде гласност на гражданската активност в страната ни. Младите хора са тези, които трябва да определят политиката. Също така те трябва да бъдат по-активни, тъй като в България има много проблеми, които често биват подминавани", посочи в студиото на "Денят ON AIR" Настимир Ананиев.

По думите му, "СЕГА" ще се бори за прозрачност на управлението и разходването на публичния ресурс, ефективна борба с корупцията, налагането на пътната безопасност, работещо и ефективно електронно управление и гласуване, създаване на стимули за микро и малък бизнес и дълбока и необратима съдебна реформа.

Пред Bulgaria ON AIR бившият депутат от "Реформаторския блок" сподели още, че в страната ни има излишък от политически партии. А в същото време има и много каузи и теми, които непременно трябва да бъдат дискутирани.

"Необходими са работещи механизми, които да направят живота ни по-добър", категоричен бе гостът на Кузман Илиев.

Ананиев бе шеф на транспортната комисия в миналия парламент и един от инициаторите за голяма част от последните промени в Закона за движение по пътищата. И той, и Тренчев напуснаха партията на Кунева "България на гражданите" след загубата на реформаторите на парламентарните избори.

Вижте видеото с целия разговор.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback