Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

МВР реши да обучава полицаите на самоотбрана

Адекватни учебници не са изработвани от времето на Борисов като главен секретар и този пропуск си личи, посочи Маноил Манев от ГЕРБ

28.09.2017 | 20:10 Редактор: Жанета Нейкова
МВР реши да обучава полицаите на самоотбрана

Нападенията над полицаи по време на служба се увеличават през 2017 г. Затова МВР реши да обучава служителите на реда на самоотбрана. Това стана ясно днес от изявлението на вътрешния министър Валентин Радев.

Народният представител от ГЕРБ Маноил Манев е радостен от новината и коментира темата в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви, че българската полиция е уникална за района на бившия "социалистически лагер", тъй като тя е единствената, чието обучение се основава изцяло на френската полиция, която следва теорията на бойното изкуство Джу Джицу.

"Българският полицай отдавна трябваше да се обучава приложно по бойните техники. След времето на тогавашния главен секретар на МВР - сегашният премиер Бойко Борисов, адекватни учебници и пособия в тази област не бяха изработвани и този пропуск си личи днес", твърди гостът на Bulgaria ON AIR.

Маноил Манев цитира част от първото издание на учебник за самоотбрана от 1920 г. на френския инспектор Шарл Пешар, който гласи:

"Работата на полицая е да всява респект към жестокостта на престъпника, като му отговори адекватно, но да знае, че този престъпник трябва да оцелее, за да може да понесе своето наказание в съда".

С тези думи народният представител отбеляза каква трябва да бъде логиката на действия на служителите на реда и необходимостта тези думи да бъдат следвани и у нас.

 


1
31 rate up comment rate down comment 0
Miroslav Minkov
преди 6 години
И как ще вкараш в залата на чичо момчето или онзи който си е платил за да влезе в системата.Малко като го понатиснеш и той ще звънне на чичо и айде бележката ,че е болен. Този мач съм го гледал не се получи. Сигнализирай за неуместен коментар