Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

БСП подготвя алтернативен бюджет за 2018 година

Управляващите си разпределят властта, категорични са от Столетницата

27.09.2017 | 20:18 Редактор: Мария Аладжова
БСП подготвя алтернативен бюджет за 2018 година

Обвиненията в "паралелна държава", които БСП отправи към управляващите, нямат за цел да провокират напрежение в НС, а са констатация. За това настоя в предаването "Денят ON AIR" народният представител от БСП Димитър Данчев.

Той подкрепи тезата на лидера на Столетницата Корнелия Нинова, която от парламентарната трибуна заяви, че управляващата коалиция е безпринципен съюз за разпределяне на власт и постове, а не за правене на политики

"Когато стане въпрос за това, че се разпределят пропорции, а не се говори за важните неща, които седят като проблеми в нашето общество - и демографската криза, и влошеното здравеопазване, и отливът на ученици, неравенствата в доходите, бедността като цяло, а се говори само за това кой къде и как да бъде назначен, кой къде да бъде преместен  - става въпрос само за разпределяне на пропорциите", категоричен бе Данчев.

Като допълнителен щрих към позицията на БСП, от партията заявиха, че ще предложат свой вариант на държавния бюджет за 2018 година. Данчев разясни, че за целта ще бъдат проведени активни разговори с представители на различни обществени и професионални групи.

Първият сектор, който БСП ще разгледа в рамките на бюджета за догодина, е образованието.

Вижте видеото с пълния разговор.