Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Политолог: Оставка на правителството? Нова песен на стар глас!

Новият политически сезон започва привидно разгорещен, коментира Албена Танева

11.09.2017 | 20:30 Редактор: Мария Аладжова
Политолог: Оставка на правителството? Нова песен на стар глас!

Новият политически сезон започна и с ново искане за оставка на кабинета "Борисов". Този път обаче то дойде от лидера на партия "Воля" Веселин Марешки. Той дори заяви, че би инициирал вот на недоверие към кабинета. 

"Политическият сезон започва така, както свърши - някак си изморен. Прилича на разгорещен, но всъщност това е старата песен на нов глас". Така коментира ситуацията политологът Албена Танева, която бе събеседник в предаването "Денят ON AIR".

Инструментът за искане на оставка е много краен, посочи Танева и добави, че предстоящото европредседателство поставя сегашния парламент в "изключително твърда и категорична" рамка.

"Председателството предполага участието на всички ни. Това не е повод да използваме енергията на такава голяма отговорност, за да може някой да демонстрира как другият няма да се справи. Никой не печели, ако всички губим", подчерта политологът. 

"Колкото е по-голям залогът, колкото повече е вниманието към страната ни, толкова повече ще бъдат мераклиите, желаещите да влязат във фокуса на вниманието", добави Танева.

Чуйте пълния разговор във видеото.