Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

От "Воля" връщат стари теми за ново обсъждане в парламента

Ще се борим за незабавно повишаване на стандарта на живот, заяви Полина Цанкова в предаването "Денят ON AIR"

01.09.2017 | 20:18 Редактор: Тодор Петров
От

Зам.-председателят на парламентарната група на "Воля" Полина Цанкова посочи пред Bulgaria ON AIR, че от партията имат работа за довършване от първата сесия на Народното събрание. 

"Трябва да довършим мажоритарния вот, за нас темата не е приключила. Все още не е решен въпросът с отпадането на субсидиите на партиите. Искаме те да бъдат 1 лев на глас", заяви тя и добави, че от "Воля" ще поискат отпадането на депутатския имунитет. 

"Депутати са равни на хората и нямат нужда от такъв статут", подчерта тя в предаването "Денят ON AIR".

От "Воля" ще се опитат да преборят демографската криза с 1000, 2000 и 3000 лева държавна помощ, съответно за първо, второ и трето дете, но само за майки над 18 години, които имат поне средно образование.

"Призоваваме да се спрат всички междупартийни боричкания, които губят ценно парламентарно време. Ще се борим за незабавно повишаване на стандарта на живот на хората и радикални мерки в борбата с корупцията", каза още гостът на Кузман Илиев.

Полина Цанкова напомни, че "Воля" ще поиска и закон за фалшивите новини, който по думите ѝ няма да нарушава свободното слово. 

"Ще държим да се формира регистър, в който онлайн ще са посочени всички собственици на медиите", уточни тя.

Полина Цанкова коментира и видеото, разпространено от лидера на "Воля" Веселин Марешки, в което той иронизира вицепремиера Валери Симеонов заради проверките срещу шума по Черноморието.

"Когато някой се вземе на сериозно, отстрани изглежда смешен. Това е отношението на Марешки към неуспешната PR акция, която беше проведена по Черноморието. Лидерът на партията изрази мнение, че въпросният курорт е място за забавление и има други курорти, където хората могат да почиват спокойно", каза тя.