Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Глас от ВМРО: Протекционизмът на Западна Европа е жесток!

Кражбата на ток и вода трябва да се криминализира, посочи общинският съветник Карлос Контрера

25.08.2017 | 20:30 Редактор: Иван Берберов
Глас от ВМРО: Протекционизмът на Западна Европа е жесток!

"Социалният дъмпинг" не е маловажна тема. Държавите от Западна Европа се опитват на създадат бариери, така че нашите компании да нямат достъп до техните пазари. Те разпространяват мита, че в Централна и Източна Европа има едни измамници, който ще им вземат бизнеса и хляба, ако ги допуснат. Това е жесток протекционизъм!

Това каза общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR". Според него тези ограничения биха ударили значително транспортния ни бизнес с чуждестранни превози, който, по негови думи, в момента е във възход.

Разговорът обхвана и деконструкцията на незаконни сгради и постройки в градове като Бургас, Асеновград и София.

"Трябва да продължават опитите незаконното заселване да бъде спряно. Полицията трябва да е на терен постоянно. Държавата трябва да обяви война на строителството в подобни квартали като "Захарна фабрика". Оставят ли се постройките, започват да привличат нови и нови заселници и така се получава гето“, категоричен бе националистът пред Bulgaria ON AIR.

Гостът твърди, че е допусната огромна грешка в това държавата да изостави общините сами да се справят с незаконното строителство и гетата. 

"Кражбите на ток и вода са паспортът на незаконното строителство. Очевидно трябва превенцията – проверки кой използва и кой плаща. Незаконното присъединяване към водоснабдителна мрежа трябва да се криминализира", заяви съветникът Контрера.