Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Макроикономиката да достигне до портмонето и хладилника на българина!

Найден Зеленогорски от ДБГ пред Bulgaria ON AIR: Консервативната финансова политика дава резултати

03.08.2017 | 21:16 Редактор: Жанета Нейкова
Макроикономиката да достигне до портмонето и хладилника на българина!

Общата оценка на Реформаторския блок е, че консервативната финансова политика, която смятаме, че трябва да бъде следвана - дава резултати! Макроикономическите показатели на държавата продължават да се подобряват, констатира в "Денят ON AIR" политикът от Движение "България на гражданите" (ДБГ) Найден Зеленогорски.

"Големият проблем е, че те трябва да стигнат до микроикономиката, портмонето и хладилника на обикновения българин", продължи той, като отбеляза, че това може да се случи след освобождаването на бизнеса от множеството му "окови". 

Запитан дали една от тях не е корупцията, Зеленогорски сподели как най-изненадващото за него е било, че вместо да се стъпи по-здраво на приетия на първо четене законопроект, други идеи са били обсъждани. 

"Опитваме се да съберем на едно място множество институции, но не е ясно дали ще има добра спойка между тях", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Найден Зеленогорски съобщи, че тепърва Реформаторският блок ще излезе със специална позиция по отношение на антикорупционния закон и има възможност коалицията да внесе своята позиция до министри, до президента и парламентарните групи.

"Има доста детайли, върху които стъпват колегите от стария законопроект, но най-важните ги няма", твърди политикът.

Найден Зеленогорски коментира още и работата за 100-те дни управление на кабинета "Борисов 3" и заяви, че парламентът не е успял да разгърне своя потенциал.

"Влизат лобиски законопроекти, после биват оттегляни. Не се следва важна за обществото реформаторска линия. Не се вижда какъв е смисълът от всичко, което се прави в Народното събрание", смята той, като твърди, че всичко това може да бъде прекъснато единствено чрез повече експертиза, кураж и воля.