fallback

"Воля" подготвя закон за фалшивите новини

От партията предлагат регистрационен режим да следи за лъжливи дописки онлайн

02.08.2017 | 20:15 Автор: Мария Аладжова

"Воля" подготвя закон за фалшивите новини. Това обяви в предаването "Денят ON AIR" членът на изпълнителното бюро на партията Стефан Августинов.

Основният механизъм на този закон ще бъде регистрационен режим за всички сайтове. Той ще съдържа информация за собственика на домейна, кой оперира в сайта и каква е неговата класификация.

Августинов коментира също и текста на предложените поправки в Закона за съдебната власт, който ще принуди всички работещи в съдебната система да декларират евентуални членства в ловни дружинки, клубове по интереси, фенклубове и други подобни.

Той категорично заяви - това може бъде употребявано като наказателна мярка срещу магистратите и вид влияние върху съдебната власт.

"Това забранява на практика свободата на сдружаване, която е основна човешка свобода... Търси се инструмент за влияние на тези хора", посочи в подкрепа на думите си Августинов.

Според него дискредитиране на даден служител в съдебната система по този начин може да се случи, ако последният, например, не си е плащал от години членския внос в клуба, където се води записан.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback