fallback

От "Воля" изчислиха: Били са най-активни през изминалия парламентарен сезон

Законопроектите им обаче нарочно не се приемали от другите парламентарни групи, заяви в "Денят ON AIR" Антон Дончев

27.07.2017 | 20:36 Автор: Мария Аладжова

Парламентарният сезон приключва с най-много внесени проектозакони от "Воля". Така от партията отчитат работата си за периода откакто са влезли във властта. В "Денят ON AIR" Антон Дончев от формацията на Веселин Марешки изчисли коя партия е с най-висок процент активност по внасяне на проекти. 

А резултатът, според изчисленията му, е категоричен - "Воля" е с 67% активност, като се има предвид съотношението брой депутати-брой внесени законопроекти.

"В ГЕРБ например 94 депутати са внесли 15 проектозакона, в БСП - 80 човека също са внесли 15 проекта, от Обединени патриоти 27 човека - 8 проекта, от ДПС 25 човека с 3 проекта, а ние - само 12 човека - имаме 8 проекта", посочи Дончев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той обаче побърза да изрази и възмущението си, като заяви, че предложенията на "Воля" тенденциозно не се приемат, колкото и добри да са те. 

"Това, което внесохме, се хареса и на другите парламентарни групи, но дали от партиен егоизъм или в опит да се омаловажи нашата дейност, не бяха приети", поясни депутатът.

Сред предлаганите промени от страна на "Воля" е отпадането на депутатските имунитети, както и облекчаване на процедурата за получаване на българско гражданство. 

Първото предложение за имунитетите изглежда няма да получи одобрение от страна на народните представители, или поне не преди началото на ваканцията им. Едва 4-ма човека от другите партии са се подписали в негова полза - двама от ДПС и двама от БСП, съобщи Дончев.

Относно последното изследване на агенция „Медиана”, което показва, че ако изборите бяха днес, то "Воля" нямаше да влезе в парламента, Дончев коментира:

"Предполагам, че всички негативни неща, които се изказват по наш адрес - верни, неверни - каквито и да са те, щом се отразяват в негативна светлина, оказват някакво влияние. Надявам се до следващите избори това нещо да се изчисти".

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback