fallback

Патриот засича сигнали: Македония откликва на добрите намерения на България

Отношението на македонския народ към нас е позитивно, заяви Борис Вангелов от Обединените патриоти пред Bulgaria ON AIR

06.07.2017 | 20:39 Автор: Жанета Нейкова

Зоран Заев и част от политическия елит на Македония започват да подават сигнали, че страната е готова да откликне на подадената ръка на България. Това е мнението на Борис Вангелов от Обединените патриоти, който гостува в "Денят ON AIR".

Депутатът коментира българо-македонските отношения, като заяви, че "Юго-носталгична (от Югославия, бел. ред.) политическа класа" в страната контролира медиите там и атакува премиера Заев заради действията му спрямо България, твърди патриотът пред Bulgaria ON AIR.

"Нашето общество трябва да знае следното: Отношението на македонския народ към България е позитивно. Про-еснафската политическа класа доскоро създаваше този климат на антибългарско говорене", посочи Вангелов, като обясни, че през целия период от обявяването на независимостта на Македония досега продължава антибългарското говорене в западната ни съседка.

Борис Вангелов бе категоричен, че вижда перспектива за членството на страната в Европейския съюз и подчерта, че този въпрос не е нещо, което населението на Македония оспорва.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback