fallback

СЕМ е нелегитимен в присъствието на Бетина Жотева , категоричен е журналист

Александър Симов от БСП посочи, че казусът с медийния регулатор е най-голямата морална криза в историята му

06.07.2017 | 20:18 Автор: Василена Василева

Съвет за електронни медии, в който присъства Бетина Жотева, е нелегитимен. Безспорно трябва да бъдат въведени множество промени. Медийна регулация е необходима, но не и в сегашния ѝ вид, посочи Александър Симов от БСП.

Отзвук на дискусията в студиото на "Денят ON AIR" даде поисканата от парламентарната група на "БСП за България" оставка на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии (СЕМ), заради поведението ѝ към журналиста Къдринка Къдринова.

Тя попадна под прицела на социалистите след като Къдринова представи аудио запис на отправени към нея заплахи от страна на Жотева.

По време на дебатите около отчета на СЕМ социалистите отново изказаха недоволството си от участието на Бетина Жотева в медийния регулатор.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът и депутат Александър Симов отсече, че този казус е най-голямата морална криза, през която СЕМ минава.

"Обстоятелствата не позволяват Жотева да бъде част от Съвета за електронни медии. Това е заплаха за свободата на словото, което, смея да твърдя, че в България все още е налице. То е доказателството за промяна след Прехода", коментира още Симов.

А по повод аферата с НДК той бе категоричен, че на дневен ред стоят две напълно противоположни мнения и престъпление има, оставало да се докаже единствено виновникът.

"От една страна стои Лиляна Павлова, която обвини Боршош в забавяния и намекна за присвояване на пари, а от друга страна самият Боршош, който беше уволнен. Преди да го върнат на поста му обаче, той написа във Facebook, че отказва да подпише обществени поръчки под натиск", обясни депутатът от "БСП за България".

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback