fallback

Къде е гласът на студентите в политиката и кой го слуша?

Бизнесът трябва да влезе по-убедително в образованието, отбелязаха Яна Вангелова и Станислава Чолова пред Bulgaria ON AIR

30.06.2017 | 20:08 Автор: Иван Берберов

Напоследък, интересът на студентите към политиката спадна. Но това е именно целта на Националното председателство на студентските съвети (НПСС) – да ги подкрепи и да им помогне да са активни. Това казаха председателят на НПСС Яна Вангелова и главният секретар на съвета Станислава Чолова в студиото на "Денят ON AIR".

"Младите хора имат мнение и използват предложените им форуми, за да се изразяват. Подкрепяме студентите и ги съветваме да споделят всякаква информация за зловредни практики по университетите. Всеки един оплакал се може да разчита на анонимност от наша страна", посочиха те пред Bulgaria ON AIR.

Според Вангелова бизнесът трябва да навлезе по-убедително в образователната система.

"Постоянно чуваме, че няма кадри в някои бизнес среди, но голяма част от завършващите специалност в тези сектори не се реализират. Това вероятно е защото редица работодатели наемат за една длъжност, а новозавършилият трябва да работи нещо съвсем друго", поясни председателят на НСПП.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback