Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Константин Проданов: Заемите са робство и България няма нужда от още един

Кешовото ограничение ще създаде само битови проблеми, отсече лидерът на ПП АБВ пред Bulgaria ON AIR

29.06.2017 | 20:23 Редактор: Иван Берберов
Константин Проданов: Заемите са робство и България няма нужда от още един

Безспорно, конюнктурата на международния пазар е благоприятна да се взимат заеми от държави, но всеки заем е робство. Фискалният резерв е пълен от взети така пари с много изгодни условия, на които им плащаме лихвите. Няма логика да се тегли нов. Това каза Константин Проданов, лидер на ПП АБВ в студиото на "Денят ON AIR", по отношение на новия заем от Съвета на Европа, одобрен от НС. 

Според него налагането на таван от 1000 лева за кешови разплащания е ненужна мярка, която има за цел само да тества общественото мнение.

"Нарочно се предлага много нисък таван, за да се провери народът как ще реагира. Основният елемент на "сивата икономика" е съществуването на офшорни зони. Тази мярка няма да пребори проблема, a ще създаде финансово неудобство за обикновения човек и чисто битови проблеми", заяви Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора се прехвърли и към превъоръжаването на армията ни и закупуването на нови изтребители.

"Не виждам логиката да сменим едни 30-годишни самолети с други 30-годишни. Трябва експертната комисия да каже кой изтребител е най-добър. Битката между БСП и ГЕРБ за превъоръжаването е между две лобита, които се надпреварват кой да вземе по-голямата комисионна“, категоричен бе гостът.