Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

В България липсва респект към органите на реда, категоричен е патриот

Условията, които пораждат конфликти като този в Асеновград, няма да отшумят, смята Милен Михов от "Обединени патриоти"

29.06.2017 | 20:10 Редактор: Василена Василева
В България липсва респект към органите на реда, категоричен е патриот

Конфликтът, който избухна в Асеновград ще бъде преодолян, но условията, които пораждат подобни ескалации на напрежението ще останат на дневен ред. В България липсва респект към органите на реда. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" Милен Михов от "Обединени патриоти".

Снощи хиляди се събраха на протест срещу група роми, пребила деца от клуба по гребане в града. 9 души бяха задържани след нападението и ще бъдат обвинени в хулиганство.

"Само преди няколко дни цивилен полицай в страната ни беше нападнат. Трябва да обърнем внимание на факта, че българските роми не желаят да се интегрират никъде по света, но в никоя друга държава те не са нападали униформени служители. Което е показателно за това, че е време съответните институции да наложат респект в България", категоричен бе Милен Михов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че вицепремиерът Валери Симеонов несъмнено ще довърши разследването докрай, както и че всички, участвали в нападението, трябва да бъдат издирени и идентифицирани, за да понесат отговорност за деянията си.

А по повод скандала с НДК и образуваната временната анкетна комисия, която ще проверява разходването на средства за подготовката на председателството на Съвета на Европейския съюз, гостът бе уверен, че прокуратурата е в правото си и дори е задължена да разследва случая. И ако отрие нарушения да наложи съответните санкции на злоупотребилите лица.