Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

БСП за: Анкетни комисии, изтребители, заеми и...

Превъоръжаването на армията има политически претекст, заяви червеният депутат Христо Проданов пред Bulgaria ON AIR

29.06.2017 | 20:00 Редактор: Иван Берберов
БСП за: Анкетни комисии, изтребители, заеми и...

По предложение на БСП се формира анкетна комисия, чиято задача е да установи дали има нарушения в управлението на НДК. Обществото трябва да знае има ли злоупотреби с усвояването на средства и за какво се харчат парите на данъкоплатците. Това каза Христо Проданов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

"Нашето предложение бе представителството на комисията да е на квалитетен принцип - с равен брой участници от всички партии. За съжаление се изгради на пропорционален принцип", посочи Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Фокусът на разговора се измести и към превъоръжаването на армията и в частност пререканията между президента Радев и Цветан Цветанов от ГЕРБ.

"Тези конфликти са единствено и само с политически претекст. Целта е да се атакува президентът по всякакъв начин. Това са опити да се дискредитира Радев от името на Цветан Цветанов, за да може Борисов да играе ролята на умиротворител", поясни гостът. 

В медийното пространство излезе информация, че Народното събрание одобри нов държавен заем за 200 млн. евро, предложен от Банката за развитие на Съвета на Европа, за съфинансиране на проекти по оперативни програми. Христо Проданов коментира новината, като каза:

"От БСП сме силно резервирани за този заем, тъй като няма никаква яснота за какво ще бъдат харчени парите. НС даде "празен чек" на ГЕРБ да правят каквото искат с тази сума", обясни депутатът.