Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Мажоритарният вот ще превръща местния магнат в депутат, твърди патриот

Александър Сабанов бе категоричен пред Bulgaria ON AIR: Днес разумът победи!

15.06.2017 | 20:40 Редактор: Жанета Нейкова
Мажоритарният вот ще превръща местния магнат в депутат, твърди патриот

Ако променим избирателната система на мажоритарна, в малките населени общини местният магнат ще става депутат. Проблемът с гласуването и в ромските квартали също ще се увеличи. Това заяви Александър Сабанов от Обединените патриоти в студиото на "Денят ON AIR", като ясно подчерта мнението си как половината от българите няма да бъдат представени в парламента. 

Депутатът отново повтори тезата на Патриотите против мажоритарния вот и отсече: Днес разумът победи!

Законопроектът на ГЕРБ за въвеждане на изцяло мажоритарни избори включваше и предложение за намаляване на държавната субсидия на партиите от 11 на 1 лев. за получен глас. Гостът на Bulgaria ON AIR се обяви против този законопроект.

"Партии, които нямат субсидии, ще работят много трудно. Парите трябва да се вземат все отнякъде. Този закон само би увеличил лобизма", твърди Сабанов.

Политикът коментира и отхвърленото от управляващите предложение на БСП отпуснатите пенсии преди 2013 г. да се изравнят с тези към днешна дата, като го нарече "популизъм".

"БСП знае, че този въпрос няма как да мине. Бюджетът за 2017 г. е вече определен", отбеляза Александър Сабанов и подчерта, че Обединените патриоти са единствената партия, която още в началото на мандата си е успяла да увеличи пенсиите.