fallback

Стенограмата за КТБ показала ниско ниво на политическа компетентност

Разговорът е бил без конкретика, не са знае дали не са провеждани и други срещи, коментираха Валерия Велева и Стойчо Стойчев

13.06.2017 | 20:18 Автор: Мария Аладжова

Разсекретената стенограма за КТБ от 29 юни, 2014 година не разкрива нова информация, освен ниското ниво на компетентност на управленския елит. Около това мнение се обединиха журналистът Валерия Велева и политологът Стойчо Стойчев.

"Това, което беше новото, е стремежът на политиците, без да имат информация за случващото се - чисто финансова, никакви параметри няма в техните разговори - те да вземат едно политическо решение, което да намали напрежението в страната", коментира Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ от стенограмата се вижда, че участниците в заседанието се опитват да минимизират сериозен финансов проблем така, че да не се получи политическа криза. Недостатъчно компетентното ниво на срещата проличало и от липсата на каквато и да е конкретика в разговора. 

А според Стойчев хипотезите около разсектеряването на стенограмата са две: "Ако първата хипотеза е вярна и няма паралелни срещи, тогава ние наистина имаме пример за катастрофално ниското качество на българския управленски елит, просто защото на това заседание се говорят пълни глупости".

Ако пък паралелни срещи е имало, то те потвърждават теорията, че важните решения за държавата се взимат на тъмно, добави политологът.

Първата дама и коментарът ѝ за София Прайд

Двамата събеседници в студиото на Bulgaria ON AIR споделиха и своя прочит на обръщението на първата дама - Десислава Радева, което тя написа във Facebook и което стана повод за бурни дискусии.

"Тя като свободен човек може да си напише каквото си иска във Facebook и да вземе каквато си иска позиция. Но тя не е свободен човек, тъй като, макар че ние нямаме такъв статус - "първа дама", тя е съпруга на държавния глава и като съпруга на държавния глава всяка нейна дума се оценява през призмата на оценката към президента", категорична бе Велева.

Стойчев пък застъпи друга теза: "Тази жена се готви да влезе в политиката. Тя иска да има активна роля, не на втори човек в семейството. Човекът зад президента не я удовлетворява. Като нищо на следващите парламентарни избори да я видим в друга роля".   

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback