fallback

По-малък коалиционен партньор, по-големи претенции за власт

Проф. Нина Дюлгерова коментира пред Bulgaria ON AIR договорката на Тереза Мей с Демократичната юнионистка партия за ново правителство

09.06.2017 | 20:29 Автор: Жанета Нейкова

Тереза Мей спечели изборите във Великобритания, но загуби мнозинството в парламента. Британският премиер заяви, че ще се опита да направи коалиционно правителство и вече се е договорила с Демократичната юнионистка партия, което ще й донесе малцинство в парламента.

"Не съм сигурна, че с това коалиционно правителство, особено с бъдещите партньори от северноирландската партия, Тереза Мей ще може да управлява спокойно. Колкото по-малък е коалиционният партньор, толкова по-големи претенции има за власт, позиция и най-вече независимост". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" проф. Нина Дюлгерова, експерт по международни отношения. 

Експертът е останала учудена от действията на британския премиер, тъй като, както твърди Дюлгерова, Мей се е борила за независимо управление. 

В студиото на Bulgaria ON AIR гостува и журналистът и преводач Огнян Дъскарев, който коментира историческото изслушване в американския Сенат на бившия директор на ФБР Джеймс Коми.

Журналистът обобщи, че всеки вижда това, което иска в този казус и продължи, че хората, които са против Тръмп са открили в думите на Коми много добри новини за себе си, а тези, които подкрепят американския президент смятат, че бившият шеф на МВР лъже.

"Основното в този казус е това, че шефът на ФБР съвсем умишлено е изпратил до американските медии своите записки, за да злепостави президента и да предизвика назначаването на специален прокурор, който да разследва", твърди Дъскарев.

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback