fallback

След 2008 г. няма укрепване на МВР, категоричен е Румен Петков

Ръководството на министерството да спре да лъже, настоя той пред Bulgaria ON AIR

05.06.2017 | 19:54 Автор: Тодор Петров

Политиката на укрепване на МВР приключи 2008 г., когато заплатите се увеличаваха с 6-7% на всеки 6 месеца, заяви бившият вътрешен министър Румен Петков пред Bulgaria ON AIR.

"Ръководството на министерството трябва да спре да лъже", настоя гостът в предаването "Денят ON AIR", като подчерта, че не обвинява сегашния вътрешен министър, тъй като е на този пост от много скоро. 

Петков отбеляза, че самият той е показвал отрязъци от 150 метра по границата ни, където не е поставяна ограда. Бившият вътрешен министър е убеден, че това е направено "съвършено съзнателно" и допуска, че може да е с цел свободното преминаване на бежанци.

Оценка на риска и ситуацията във всяка една от областите в страната е второто задължително нещо, което трябва да се направи според Румен Петков. Той постави въпроса има ли нужда България от 28 области и 28 областни дирекции на МВР.

"Имаме недокомплект в МВР, имаме вакуум в МВР, не сме си направили защитното съоръжение и същевременно искаме нещата да се случват с усещане за справедливост - няма как да стане", обясни гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Румен Петков е на мнение, че българското председателство на Съвета на ЕС трябва да има ясен акцент - бежанци и терор. По думите му Европа е неподготвена и не може да формира единна политика.

Запитан дали му липсва парламентът той отговори кратко и ясно - не.

"Извива се омраза в малкото време, в което парламентът работи. Конструкцията на парламента е обидна за нацията. Всяка 26-а работна минута е гордост за народните представители", каза още Петков.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback