Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

От "Воля" се заканиха: Ще бъдат опозиция на всеки, който ни отдалечава от добрия живот

Партията се е съсредоточила в блокирането на лобистки закони, призна депутатът Пламен Христов пред Bulgaria ON AIR

02.06.2017 | 19:29 Редактор: Тодор Петров
От

Не би следвало нашата реакция да бъде изненада за никого. Това не беше вот срещу Димтър Главчев като човек и политик, а изразяване на позиция против начина, по който се организира работата на НС. 

По този начин народният представител от партия "Воля" Пламен Христов коментира в "Денят ON AIR" решението на парламентарната му група да гласува "за" освобождаването на Димитър Главчев от поста председател на парламента.

"Не сме спирали в залата с нашата критика. Нееднократно апелирахме за консенсус в НС, но тези призиви не бяха чути по никакъв начин", продължи гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Пламен Христов подчерта пред Bulgaria ON AIR, че партия "Воля" ще бъде опозиция на всяка инициатива, която не е в интерес на народа, бави прогреса и ни отдалечава от добрия живот. Според него дребнотемието, в което изпадат другите партии е принудило "Воля" да смени реда на своите приоритети. 

По думите му от партията са се съсредоточили в "блокирането на лобистки закони". "Законът за земеделските земи щеше да доведе до бетониране на нашето Черноморие", отбеляза депутатът. 

Борбата с демографската криза остава приоритет за "Воля", стана ясно още от изказването на Пламен Христов.

"Хората, които ни подкрепиха за парламентарното ни представителство, ни харесват такива каквито сме и не мисля, че трябва да се променяме. При следващи избори, особено ако бъде въведен мажоритарният елемент, ще имаме по-голям успех", завърши той.