Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Александър Сиди от ОП: Антитерористичното законодателство у нас е неадекватно!

Трябва да се криминализират всички радикални течения, заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR

01.06.2017 | 20:23 Редактор:
Александър Сиди от ОП: Антитерористичното законодателство у нас е неадекватно!
Александър Сиди от ОП: Антитерористичното законодателство у нас е неадекватно!

Антитерористичното законодателство у нас не е адекватно. Оттук нататък трябва да се преосмисли цялата ни стратегия. Ислямският тероризъм застрашава цяла Европа. Трябва да се затегне контролът върху хората, които проповядват радикален ислям. Дори нямаме текстове в законодателството, които да криминализират подобно проповядване. Всички радикални течения трябва да бъдат спрени незабавно и законно. “Обединени патриоти“ са внесли проект за промяна на закона, за криминализация на всички радикални проповеди и движения. 

Това посочи народният представител от “Обединени патриоти“ Александър Сиди в студиото на “Денят ON AIR”.

“Дори изкарването на цялата налична техника по улиците няма да промени желанието на някои хора да се взривят. Трябва да се разбере, кой ги финансира и контролира. Надявам се да спрем тероризма там, където се заражда. В момента, в който проблемите в Близкия изток се решат, тези хора ще се върнат по домовете си“, отбеляза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

И призна, че по-строгите мерки ограничават свободата на обществото, но само чрез тях то може да остане живо.

“Налагането на антитерористичните мерки ограничават свободата на хората, но за съжаление това е единствения начин да запазим живота на българските и европейски граждани“, добави той.