Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Глас от ГЕРБ: Всички в правителството трябва да сме конструктивни

Депутатът Христо Гаджев пред Bulgaria ON AIR: Работим на пълни обороти!

01.06.2017 | 20:05 Редактор: Иван Берберов
Глас от ГЕРБ: Всички в правителството трябва да сме конструктивни

Правителството работи на пълни обороти. Дори днес се разгледаха първите закони в пленарната зала. Но там не е най-голямата работа на парламента. Преди да се стигне до залата има много неща за вършене. Често на по-малки събрания парламентарните групи са по-продуктивни. Имаме добра комуникация с колегите от “Обединени патриоти“ и се надяваме това да продължи. А дано в бъдеще БСП също да бъде в конструктивна опозиция.

Това каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев в студиото на  "Денят ON AIR”.

Според него причината за искането на оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, не е езикът на омразата, а непристойното поведение на някои депутати.

“За съжаление, как човек ще се изкаже от трибуната е въпрос и на лично възпитание. Председателят на Народното събрание не може да предвиди или контролира кой какво ще каже“, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR

Разговорът обхвана и новото правителство в Македония. Гаджев им пожела успех от името на ГЕРБ и добави, че е от интерес за националната ни сигурност югозападната ни съседка да се стабилизира политически.

Новото правителство на Македония беше посрещнато с овации от привържениците на социалдемократическия съюз пред сградата на Собранието, което цял ден беше охранявано. Това е осмото подред правителство на съседката ни. Новият премиер на страната Зоран Заев заяви, че ще работи за евро-атлантическо развитие на Македония. Той също така поиска оставката на главния прокурор на страната, предаде репортер от Bloomberg TV Bulgaria за Bulgaria ON AIR.