Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Защо договор с частна транспортна фирма разбуни духовете в София

Тези линии няма да останат необслужени, увери общинският съветник от БСП Иван Таков в "Денят ON AIR"

18.05.2017 | 21:25 Редактор: Василена Василева
Защо договор с частна транспортна фирма разбуни духовете в София

Очакваше се столичният общински съвет да удължи договора за отдаване на десет автобусни линии, сред които 306 и 204, на частна транспортна фирма. Общинарите обаче отхвърлиха точката. Първият договор с частната фирма е сключен през 2008 година и е изтекъл преди 6 месеца.

Общинският съветник от БСП Иван Таков заяви в студиото на "Денят ON AIR", че несъмнено е доволен от отхвърлянето на тази точка. Той посочи, че решенията за подобен тип "спешна мярка" за удължаване на срокове, към каквато е била причислена, се взимат от областния управител и могат да бъдат обжалвани в 14 дневен срок от всички заинтересовани лица.

"Това обаче не може да се нарече "спешна мярка", защото тези линии няма да останат необслужени. Столичният автотранспорт има необходимия капацитет от превозни средства, за да бъдат покрити тези линии", обясни Таков.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че самото внасяне на доклада е било неправилно, защото по този начин вместо към столичен автотранспорт финансовите средства ще отидат при частен оператор.

Иван Таков подчерта, че са набелязани конкретни мерки за борба със замърсяването на въздуха в столицата. По думите му Химикотехнологичният и металургичен университет /ХТМУ/ е изготвил доста добра програма за справяне с този проблем, но липсва остойностяването на проекта.

Вижте целия разговор във видеото: