fallback

В България не останаха активи за приватизация, смята изпълнителният директор на БАИ

Коментар на Стамен Янев пред Bulgaria ON AIR

16.05.2017 | 20:57 Автор: Василена Василева

По въпроса с управлението и разпореждането с държавни активи приватизацията изчерпа значението си. Дори смея да твърдя, че вече няма съществени големи активи, които да бъдат приватизирани.

Оказа се, че както държавата не е добър стопанин, така и частните компании също не са. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев.

"Трябва да се съчетае най-доброто от публичния и частния сектор, за да има възможност за развитие на съотвените активи. Следващия месец предстои голяма конференция, която ще се осъществи под патронажа на президента Румен Радев. На нея ще се обяви създаването на фонд, насочен изцяло към научно-развойната дейност в отбранителната индустрия и космоса", сподели Стамен Янев.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира още, че има засилен интерес от страна на чужди инвеститори към България. Те се насочват главно към секторите на автомобилната индустрия, IT-сектора, а също така и към аутрорсинг процесите. Инетерес има и към промишлеността и химическата индустрия. Тези сегменти са със сериозен потенциал. На база направени запитвания е установено, че те могат да донесат над 1 млрд. лева приход на страната ни, допълни още Янев.

"Нужно е да бъдат направени данъчни стимули за научно развойните дейности и иновациите. Очакваме и партньорството с Китай да се разгърне, тъй като по неофициални данни те проявават интерес към летището ни в Пловдив като основно карго летище за китайски стоки и износ към Европа", каза изпълнителният директор на БАИ в студиото на "Денят ОN AIR".

В допълнение той спомена, че е нужно да покажем на света, че в България има условия за развитие на бизнес и предприемачество, а младите хора в страната ни трябва да бъдат стумулирани да следват мечтите си и ежедневно да работят за осъществяването им.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback