fallback

Виктор Лилов: Борисов се стреми да развие популистки имидж!

Според председателя на ДЕОС неподготвените министри ще бъдат основната пречка пред успеха на "Борисов 3"

09.05.2017 | 20:14 Автор: Василена Василева

Сегашната коалиция е следствие от липсата на адекватна алтернатива пред българските избиратели. Тя се породи от стремежа на ГЕРБ и Бойко Борисов да развие един популистки имидж. Поради това неговия основен избор за коалиционен партньор беше Обединените патриоти. Този избор обаче несъмнено вещае нестабилност, категоричен бе в студиото на "Денят ON AIR" Виктор Лилов, председател на Движение за европейско обединение и солидарност (ДЕОС).

Като основна пречка пред успеха това правителство Лилов посочи, фактът, че много от назначените министри от Патриотите са неподготвени за местата, които заемат. За пример той посочи назначеният за вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Политикът заяви, че по негови наблюдения от предходни години Министерството на отбраната прилича по-скоро на социално министерство, което се занимава предимно с обгрижване на личния състав и много малка част от средствата се харчат за превъоръжаване и обучения. Той е категоричен, че трябва да бъдат направени реформи, както и да се спре несвойствената дейност по отдаване на имоти под наем.

Относно въвеждането на наборна служба Виктор Лилов коментира, че това е ненужно за младите хора, а също и е свързано с огромен финансов ресурс, който няма откъде да бъде намерен.

Политологът Ваня Нушева също коментира темата и подчерта, че е необходима стабилност в търсене на решения на проблемите в държавата. Тя е на мнение, че липсва съдържание в управленските програми на правителството, което обезателно трябва да се промени.

"В здравеопазването се наливат все повече ресурси, но в крайна сметка нито един от българските избиратели не остава удовлетворен от крайния резултат. Огромен риск крие и идеята за демонополизиране на здравната каса, защото накрая има вероятност да се окажем с няколко, свързани по между си здравни каси с работодателски организации и болници, които се ползват преференциално от този ресурс и след години бъдат източени", коментира още Ваня Нушева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback