Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Около 62% за Макрон на президентските избори очаква политически анализатор

Всичко зависи от решението на френските граждани, които не искат да видят льо Пен в президентското кресло, каза пред Bulgaria ON AIR д-р Петя Георгиева

05.05.2017 | 20:53 Редактор: Жанета Нейкова
Около 62% за Макрон на президентските избори очаква политически анализатор

След дебата, който се състоя преди два дни Еманюел Макрон повишава подкрепата си с около 2%, така че може да се очаква той да спечели президентските избори с около 62%. Това посочи в студиото на "Денят ON AIR" политическият анализатор д-р Петя Георгиева.

По думите й всичко зависи от избирателната активност и от решението на онези френски граждани, които със сигурност не желаят да видят Марин льо Пен в президентското кресло, но, от друга страна пък имат силни резерви да гласуват за Макрон.

Според Георгиева в момента текат много интересни процеси в страната на пренареждане както на традиционната десница, така и на традиционната левица.

"Не само, че нито една от двете големи партии във Франция не са представени в президентското състезание, но има и над 45% протестен вот", каза експертът пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки това, тя е сигурна, че държавата ще остане силно демократична, но дали ще бъде по-силна икономически - зависи от парламентарните избори през юни, смята д-р Георгиева.