fallback

Движение "Гергьовден": Борисов всяка седмица ще трябва да изслушва терзанията на Патриотите

Драгомир Стефанов и Страхил Делийски дискутираха пред Bulgaria ON AIR ще се радва ли новата власт на дълъг коалиционен валс

05.05.2017 | 20:23 Автор: Жанета Нейкова

Лидерът на Движение "Гергьовден" отчете факта, че в управлението за първи път ще има 6-членен коалиционен съвет, който ще заседава всяка седмица. Той ще се състои от трима представители на Обединените патриоти и трима от ГЕРБ.

В студиото на "Денят ON AIR" Драгомир Стефанов посочи, че "на Бойко Борисов ще му се налага всяка седмица да изслушва терзанията на Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов, а те тримата не винаги ще бъдат на едно мнение", заяви той.

Стефанов, заедно с политолога Страхил Делийски дискутираха пред Bulgaria ON AIR ще се радва ли новата власт на дълъг коалиционен валс или завесите ще паднат преди края на танцовия спектакъл.

По думите на Делийски съставът на правителството за първи път е стабилен и лоялен, но той не е в състояние да произведе очаквания.

"Тежестта на Обединените патриоти на терена на конкретните министерства не е такава, каквато очаквах. Мислих, че те ще имат малко повече специфична отговорност", сподели политологът.

Драгомир Стефанов пък не е толкова изненадан от подредбата на съответните министерски постове. 

"По-ограниченото влияние на Патриотите като министерски кресла се дължи донякъде на това, че те реализираха по-нисък резултат на предсрочните избори, отколкото очакваха. Обединените патриоти имат три пъти по-малко депутати от ГЕРБ", посочи лидерът на Движение "Гергьовден".

Какво още коментираха гостите на Кузман Илиев, вижте във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback