fallback

Филип Попов: Парламентът се е превърнал в гумен печат на изпълнителната власт

Усещам предсрочни парламентарни избори след президентските, каза депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR

18.10.2016 | 20:24 Автор: Луиза Божинова

Парламентът се е превърнал в гумен печат на изпълнителната власт. На практика ние сме една премиерска република, а не в парламентарна. Това коментира депутатът от БСП Филип Попов в предаването "Денят ON AIR". Според него за да се "замажат" всички други проблеми, се акцентира върху Изборния кодекс, квадратчето "Не подкрепям никого", задължителното гласуване и секциите в чужбина.

Във връзка с това, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова извади от ръководствата на енергийни дружества трима бивши министри от правителства на БСП - Румен Овчаров, Петър Димитров и Асен Гагаузов, Попов обясни, че това се е случило след засилване на опозиционността на социалистите в парламента.

"Никога не сме имали договорки с управляващото мнозинство", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на съмненията за това чия кандидатура е тази на ген. Румен Радев, Попов е категоричен, че тя е издигната от инициативен комитет с председател Стефан Данаилов и подкрепена от БСП.

На въпрос дали БСП ги е страх от Ивайло Калфин, който също може да вземе гласове от лявото пространство, Попов отговори, че категорично не ги е страх.

В студиото на Кузман Илиев депутатът от БСП сподели, че усеща предсрочни парламентарни непосредствено след президентските.

Вижте във видеото целия разговор:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback