Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Валери Симеонов: Създава се усещане за несигурност, а няма нищо притеснително

На извънредното заседание в МС не се е случило нищо особено, съобщи той

14.10.2016 | 21:31 Редактор: Ирина Георгиева
Валери Симеонов: Създава се усещане за несигурност, а няма нищо притеснително

На извънредното заседание в Министерски съвет не се е случило нищо особено. Това коментира председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов в Денят ON AIR, който не е присъствал лично, но е имал представител там.

По думите му има една особена възбуда от страна на БСП и от страна на премиера, която създава някакво усещане за нехаотичност и несигурност, което не е полезно, а всъщност няма нищо притеснително.

Не е сега моментът да се сменят министри, независимо от кой са избрани, подчерта Симеонов. Според него принципната позиция би трябвало да бъде - ако тези министри си вършат работата, защо трябва да се свалят?

Нека да минат изборите и тогава да се прави ремонт на кабинета, призова той.

"Ние не сме коалиционни партньори, нямаме участие във властта и нашето поведение е продуктивно единствено от основния принцип да сме полезни на България", добави Симеонов.

Депутатът изтъкна, че всеки законопроект става причина за доста полемики и са много малко тези, които се приемат единодушно. 

"Не бягам от отговорност. Дебело подчертавам, че съм пряко ангажиран с това да има намаляване на броя на секциите в чужбина на 35 и смятам, че това е най-полезното за България, тъй като от 139 секции в Турция станаха на 35", коментира той.

Сега сме поставили категоричното искане в Турция да не се откриват секции извън дипломатическите представителства, консулства и посолства, обяви Симеонов.

Очаквайте видео!