Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Радослав Гайдарски: На балотаж ще бъдат ген. Румен Радев и Цецка Цачева!

Бившият министър коментира президентските избори и здравеопазването пред Bulgaria ON AIR

10.10.2016 | 20:42 Редактор: Луиза Божинова
Радослав Гайдарски: На балотаж ще бъдат ген. Румен Радев и Цецка Цачева!

На балотажа ще бъдат генерал Румен Радев и Цецка Цачева. Третият най-вероятно ще бъде от Патриотичния фронт. Това заяви Радослав Гайдарски в предаването "Денят ON AIR". "Всички, които се отделиха от БСП заявяват, че те са левите. И в тези избори ще проличи кои са леви и кои са десни", допълни бившият министър на здравеопазването.

Гайдарски сподели, че не вярва АБВ да гласуват за Цецка Цачева. Той не скри и това, че е изненадан от кандидатирането на Пламен Орешарски за участие в президентските избори. "Той е много умен човек, как се нави да кандидатства изведнъж за този пост, при положение че няма партия зад себе си", коментира Гайдарски в студиото на Владимир Сиркаров.

По думите на бившия министър нито Орешарски, нито Татяна Дончева имат шанс за спечелване на битката за "Дондуков 2".

"Почти съм убеден, че ако левите сили се обединят на балотажа, ще спечели ген. Радев", настоя той.

На въпрос дали може БСП и ГЕРБ да сформират коалиция, Гайдарски отговори, че може, но най-вероятно няма да стане.

Във връзка със заявеното от министър Петър Москов, че увеличението на основните заплати на работещите в здравеопазването е между 15 и 30 процента при подписването на колективния трудов договор, Гайдарски посочи, че на пръв поглед това звучи много добре.

"Само че аз не знам дали имате представа какво значи 15 или 30 процента увеличение на всички лекарски заплати, защото тук не става въпрос само за лекарите", поясни Гайдарски пред Bulgaria ON AIR. "Вижте кога ги заявяват - 20 дена преди изборите. А това изявление на министър Москов съгласувано ли е с финансовия министър Владислав Горанов? С министър-председателя Бойко Борисов? Направени ли са точните разчети откъде ще дойдат парите?", запита той.

Цялото интервю вижте във видеото: