Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Експерт прогнозира война между Русия и САЩ в Сирия

Още 10-20 години няма да има примирие там, каза журналистът Гасан Насър за Bulgaria ON AIR

07.10.2016 | 19:59 Редактор: Тодор Петров
Експерт прогнозира война между Русия и САЩ в Сирия

"Студената война", която не е спирала, ще ни докара до гореща война и сблъсък на големите сили на територията на Сирия. Много трудно може да се стигне до окончателно решение на конфликта. Той е толкова широк, че много трудно може да се стигне до примирие. Нещата отиват на 10-20 години, в които няма да има примирие.

Тази прогноза направи журналистът и ПР експерт Гасан Насър в интервю за Bulgaria ON AIR.  Той потвърди, че ситуацията в Сирия е взривоопасна и обясни как се е стигнало до нарушаването на споразумението между САЩ и Русия.

"Русия и САЩ бяха договорили политически диалог между воюващите страни. Джон Кери и Сергей Лавров направиха изказвания и изведнъж всичко рухна. Това стана покрай битката в Алепо. Сирийската армия искаше да го завладее, подкрепяна от руската авиация. Американците не харесаха това и заявиха, че прекратяват споразумението", описа ситуацията експертът пред Божила Симова.

Гасан Насър подчерта заявките на посланиците на САЩ, които са категорични в позицията си, че ще свалят режима на Башар Асад и са "за" военни действия. 

Очаквайте видео с цялото интервю!