fallback

Антон Кутев: Борисов има слаб усет към жените

Премиерът не разбира нищо от външна политика, посочи членът на БСП в Денят ON AIR

06.10.2016 | 20:28

"Премиерът и министър Митов се държат абсолютно неадекватно днес. Видимо изнервени. Цялото им вербално поведение го показва. Те знаят, че са направили гаф. Очевиден е провалът", посочи в Денят ON AIR представителят на предизборния щаб на БСП Антон Кутев.

По думите му това е поредното грешно решение на управлението.

"Борисов явно има много слаб усет към жените. Всеки път, когато направи груба кадрова грешка, тя винаги е с жени", посочи Кутев.

Той е категоричен, че Борисов не разбира нищо от външна политика.

"Някой постави Митов на това място, а той е абсолютно зависим от външни интереси", настоя гостът.

Според него същите тези, които в момента говорят за комунисти, забравят че България стана член на ЕС по време на управлението на Сергей Станишев.

"Всички се правят на големи евроатлантици, а другите били комунисти. Поведението им беше нелепо, вредно за България и продиктувано от чужди интереси", категоричен е Кутев.

По думите му балансът между Русия и Европа е много важен.

"Ако в Европа има държава, която да може да води разговор и с Русия, и с Америка, и с Брюксел едновременно, това е България. Ние имаме всички основания да бъдем онази държава, която е мост между Русия и Европа", заяви гостът и посочи, че към момента не сме на прага на военен конфликт.

Според него, когато има гласоподаватели, които са русофили, интересите им трябва да бъдат защитени.

"Когато у нас на този етап може да влиза газ и нефт единствено от Русия, когато най-големият пазар е руският, когато туризмът се издържа на 1/3 от руснаци...Имаме пряк интерес заради всичко това да поддържаме добри отношения. Това е задължение на българското правителство", посочи Кутев.

Относно президентските избори той посочи, че ген. Румен Радев е удобна фигура, която да балансира тези отношения.

"БСП на първи тур няма да победи, но ще стигне до балотаж. В момента всички ще са срещу ГЕРБ. Борисов прави грешка след грешка", заяви гостът и допълни, че Георги Първанов едва ли ще подкрепи кандидата на ГЕРБ.

Според Кутев зад Пламен Орешарски стои ДПС, но едва ли това ще му помогне да стигне до третото място.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback